De beste voorbeelden van circulaire economie
Leer en maak je circulaire ambities waar!

Welke werklocatie is het beste op weg naar haar circulaire doelstellingen? Hoe staat het ervoor met toonaangevende circulaire werklocaties van Nederland? En wat kunnen we daarvan leren? Woensdag 25 november krijgt u antwoord op deze vragen tijdens een interactief webinar. Daarin wordt voor de vierde keer de Circular Economy Award uitgereikt én worden de bevindingen gedeeld die zijn opgedaan in het Praktijkprogramma Circulaire Werklocaties, een project geïnitieerd vanuit de SKBN in samenwerking met Akro Consult.  

Tijdens het BT Event op 29 oktober werden vier locaties bekendgemaakt die dit jaar kansmaken op de titel Circular Economy Award. Het gaat om InnoFase in Duiven, Schiphol Trade Park te Schiphol, Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo en het Werkspoorkwartier te Utrecht. Tijdens het webinar op 25 november nemen de locaties ons mee in de resultaten die zij boeken en lichten ze toe hoe zij hun circulaire doelstellingen weten te halen. Daarbij komen ook ‘lessons learned’ aan bod die voor u interessant zijn.

De jury, bestaande uit voorzitter Cees-Jan Pen (Fontys), Guus Mulder (TNO), Jan-Willem Kanters (Cirkellab), Wouter van den Wildenberg (Fakton), Ron de Gruyter (SKBNOost NL) en Guido Braam (Buildings That Matter), maakt vervolgens bekend welk terrein de afgelopen jaren de meeste progressie heeft gemaakt en zichzelf de winnaar van de Circular Economy Award 2020 mag noemen.

Tevens wordt u meegenomen in het Programma Circulaire Werklocaties. Deze samenwerking tussen de SKBN en Akro Consult levert een programma op met interessante leerervaringen. Een twaalftal werklocaties (oud én nieuw) met de ambitie om koploper te worden zijn betrokken. Door een kijkje in hun keuken weet u na afloop waar de locaties tegenaan zijn gelopen en van welke goede voorbeelden u kunt leren. De jury zal ten tijde van dit onderdeel tot een winnaar komen van de award.

Facts & Figures

Webinar Beste voorbeelden van circulaire economie
Datum: 25 november 2020
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Deelname: gratis
Aanmelden: klik hier om u aan te melden 

Programma 25 november

Tijd

Onderdeel

Wie

13.00 -13.10

Welkom en introductie

Cees-Jan Pen,

Lector bij het lectoraat De Ondernemende van Fontys Hogeschool

Voorzitter Vakjury Circulaire Economy Award

 

13.10 – 14.10

Wie is het beste op weg?

 

De 4 kanshebbers voor de Circular Economy Award nemen ons mee in hoe zij hun circulaire doelstellingen weten te halen en op welke resultaten inmiddels zichtbaar zijn. Onderweg kwamen zij ‘lessons learned’ tegen die ook voor U interessant zijn.

 

- InnoFase, Duiven

- Schiphol Trade Park, Schiphol

- Bedrijventerrein Laarberg, Groenlo

- Werkspoorkwartier, Utrecht

14.10 – 14.40

Presentatie conclusies Programma Circulaire Werklocaties SKBN (AKRO)

 

Binnen het programma zijn 12 werklocaties die koploper willen zijn betrokken. Van welke goede voorbeelden kunt U leren en waar zijn zij tegenaan gelopen?

 

De jury zal ten tijde van dit onderdeel tot een winnaar komen van de award

 

Paul van Dijk,

Partner Akro Consult, manager-adviseur gebieds- en vastgoedontwikkeling

14.40 – 14.50

De jury deelt de uitslag van de Circular Economy Award 2020

 

Het juryrapport van de winnaar welke in de ogen van de jury de meeste progressie heeft gemaakt wordt gedeeld en biedt inspiratie naar de toekomst!

 

Cees-Jan Pen - Fontys (voorzitter)

Guido Braam - Buildings That Matter

Ron de Gruyter – SKBN Oost NL
Jan-Willem Kanters - Cirkellab

Guus Mulder - TNO
Wouter van den Wildenberg - Fakton

14.50 – 15.00

Afsluiting

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over de award
De Circular Economy Award is een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van de circulaire economie. De award maakt zichtbaar hoe bedrijven, en terreinen in het bijzonder, op een succesvolle manier invulling geven aan hun circulaire doelstellingen. Het doel is om een pluim te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk ook de samenleving betrekken, met inbegrip van het bedrijfsleven.

Geschiedenis
Al sinds 2005 roept BT jaarlijks het Beste Bedrijventerrein van Nederland uit. Zo gingen Kennispark Twente, High Tech Campus Eindhoven, Bio Science Park, Industriepark Kleefse Waard en Energiepark Boekelermeer al met deze titel aan de haal. De verkiezing groeide uit tot een begrip in werklocatieland en levert jaarlijks veel publiciteit op. Maar de markt verandert. Gemeenten en regio’s richten zich de laatste jaren meer en meer op economisch duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving, een trend die BT van harte toejuicht met haar vakblad, events en de Circular Economy Awards.

 

Tickets


Copyright © Nationaal BT Event 2021 - Website powered by Diaz IT